Čo je kombucha?

                                                                         

Kombucha - (označovaná ako „čajová huba“) je prirodzene žijúce symbiotické spoločenstvo rozmanitých kvasiniek, rias a rôznych baktérií, čo je typické pre lišajník. Vyzerá  ako „želatínová“  hmota, ktorá je akousi malou chemickou továrňou. Počas oxidačného a kvasného procesu  v osladenom čaji prebehne mnoho komplikovaných chemických reakcií, pričom sa vytvárajú mnohé zdraviu prospešné látky. Kombucha potrebuje pre svoj život cukor ako zdroj energie pre mikroorganizmy, ktoré ho spracúvajú na biologicky hodnotné látky. Výsledkom tohto zložitého procesu je čisto prírodný produkt bez akýchkoľvek nežiaducich vedľajších účinkov prospešný pre naše zdravie.

Vzhľad – farba nápoja závisí od použitého čaju a dĺžky kvasenia, pohybuje sa od jemnej medovej (zelený čaj) až po červenkasté odtiene (šípkový čaj).

Chuť – chuť kombuchy je ovplyvnená použitým čajom, kvalitou vody, množstvom cukru, teplotou v miestnosti a dĺžkou fermentácie, taktiež použitým kvasným nálevom na začiatku fermentácie. Pri dodržaní správneho postupu výroby má byť chuť nápoja sladkokyslá jemnej perlivosti (spôsobená prítomnosťou CO2, ktorá vzniká pri výrobe). Chuť nápoja môžeme ovplyvniť predĺžením doby kvasenia, kultúra spotrebuje väčšinu cukru, nápoj bude kyslejší. V skratke sa dá povedať, že nikdy sa nepodarí získať rovnakú chuť, preto je výsledok každého kvasenia malým prekvapením.

Kontakt

PROBIOTEK s.r.o.

info@mojakombucha.sk

Stred 47
Zázrivá
027 05

0915 975 125

Vyhľadávanie

Kontaktujte nás

Podeľte sa s nami s Vašou skúsenosťou s pitím Kombuchy, pomôžete tým aj ostatným, ktorí ešte stále váhajú.

© 2012 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode